ارتباط سن مردان با سلامتي فرزندانشان !
مردان تا جوان هستند بچهدار شوند !
ديدن پدران مسن ديگر امري غيرعادي نيست . آمار نشان ميدهد که در 10 سال گذشته نزديک به دو سوم نوزادان در خانوادههايي متولد شدهاند که ميانگين سن پدر آنها 30 سال و يا بالاتر بوده است .
به نظر ميرسد دلايل متفاوتي وجود دارد که چرا مردان ترجيح ميدهند ديرتر بچهدار شوند . يکي از آنها مسائل اقتصادي است که باعث ميشود مردان ، بچه دار شدن را به تاخير بيندازند .
آنها ترجيح ميدهند زماني که جوان هستند بر شغل وکارشان تمرکز کنند . ناگفته نماند که با توجه به بالا رفتن اميد به زندگي در ميان مردان و زنان ، هر دوي آنها احساس مي کنند که براي پدر و مادر شدن در سنين بالاتر از انرژي لازم برخوردار هستند . در حال حاضر خانوادهها ترجيح ميدهند بچهدار شدن را تا زماني که بتوانند از پس مشکلات برآيند ، به تعويق بيندازند .
چنين طرز تفکري شايد به اين دليل باشد که والدين در تلاشند تا بهترين شرايط را براي ورود فرزندشان به ويژه از نظر مالي فراهم کنند . آمار منتشر شده توسط دفتر آمار ملي در بريتانيا در سال 2012 ميلادي نشان ميدهد که 29 درصد پدران ميانگين سني بين 30 تا 34 سال ، 21 درصد بين 35 تا 39 سال ، 10 درصد بين 40 تا 44 سال و تنها 6/4 درصد 45 ساله و يا بالاتر بودند .
البته براساس اين آمار، هنوز هم پدر شدن در دهه 50 يا 60 سال امر چندان متداولي نيست . در حالي که توانايي زنان براي باروري به تدريج با بالارفتن سن کاهش مييابد ، مردان تا زماني که از توانايي جنسي برخوردار باشند داراي قدرت باروري هستند .
اين تحقيق نشان ميدهد در فرزندان پدران بالاي 45 سال احتمال ابتلا به بيماري هايي مثل اوتيسم و اسکيزوفرني بيشتر خواهد بود ، ضمن اين که اين قبيل کودکان اندکي از بهره هوشي کمتري برخوردار هستند .
البته درصد بروز چنين خطراتي اندک بوده ، ضمن آنکه عوامل محيطي را هم نبايد در اين مورد ناديده گرفت . شايد در سنين بالا تغييري در DNA مرد صورت ميگيرد و يا در چنين سنيني او از روابط جنسي کمتري برخوردار است .
در هر صورت به گفته دانشمندان بهتر است تا جوان هستيد بچه دار شويد و تا 50 سالگي در انتظار پدر شدن نمانيد .
منبع : هفته نامه سپید – شماره 343 – 10 اسفند 1391