مواد غذایی با طبع گرم و خشک
مواد غذایی گرم و خشک ( تابستانی - صفراوی )
مناسب برای افراد با مزاج سرد و مرطوب (زمستانی )
صیفی جات : بادمجان و فلفل سبز
میوه ها : انبه - به - زیتون - نارگیل- خرما -
ریشه ها : چغندر - پیاز - سیر - موسیر - کلم قمری -
سبزی ها : برگ چغندر - پونه - نعناع - پیازچه - ترخون - مرزه - تره تیزک ( شاهی ) - جعفری - رازیانه -
ریحان - شاهتره -- شنبلیله - شوید - کرفس - اقسام کلم تابستانی - گزنه - مارچوبه - تره - تره فرنگی - ترب و
تربچه - کنگر - گزنه - مارچوبه - والک -
حبوبات : جوی دو سر (چاودار ) - لپه - نخود - برنج کته ای
گوشت ها : شتر - آهو - گوزن - اردک - بلدرچین - کبک - قرقاول - گنجشک - شتر مرغ - کبوتر - خروس -
کباب - دل -
مغز های گیاهی : بادام هندی - بادام درختی تلخ - بادام کوهی - بادام شیرین - بلوط خوراکی - پسته
کوهی - پسته - چلغوز - فندق - گردو
ادویه ها : نمک طبیعی (نمک دریا و سنگ نمک )
آویشن - اسپند - خردل - دارچین - انیسون - زردچوبه - زعفران - زنجبیل - زنیان - زیره - سیاهدانه
- فلفل - کاکائو - اسفند - اسطوخدوس - بادرنجبویه - برگ بو - پونه - رزماری - میخک - نشاسته - قهوه -
گلپر - وانیل - هل -
متفرقه : روغن زیتون - شیره خرما - عسل - شکر سرخ یا قهوه ای نیشکر ( قابل تهیه از عطاری ها ) -
عرقیات : عرق بهار نارنج - عرق شاهتره - عرق نعناع - عرق پونه - عرق رازیانه
همانطور که می بینید موارد بسیاری از این دسته را از زنجیره غذایی ما حذف نموده اند در نتیجه اکثر افراد دچار سرد مزاجی شده و آمار ابتلا به بیماریهای مفصلی و روماتیسمی روز به روز بیشتر میشود و این در حالی است که اکثر پزشکان دنباله روی علوم اروپایی و آمریکایی ، قائل به سردی و گرمی مواد غذایی نیستند و می فرمایند که همه مواد در بدن انرژی تولید می کنند در نتیجه حرارت زا بوده و گرم هستند !