خواص درمانی انجیر :
خواص درمانی انجیر :
« انجیر سرشار از ویتامین آ، ب، ث و قند است. انجیر مناطق گرمسیر ، شیرین بوده وقتی کاملاً برسد سی تا چهل درصد آن قند است. انجیر دارای مواد چربی، ازته، آهن، برم، منگنز و آهک (کلسیم) است.
این میوه خیلی مغذی است. این خاصیت همان است که در تحفۀ حکیم مؤمن می نویسد « کثیرالغذا است » و جای دیگر می نویسد «چاق کننده بدن است»، چون انجیر سهل الهضم است (این خاصیت را تحفۀ حکیم مؤمن چنان که خوانندگان ملاحظه فرمودند به این عبارت می نویسد «سریع الانحدار (زودگذر) است»)، مصرف آن برای بچه ها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته و دوره نقاهت را می گذرانند توصیه شده است.
انجیر برای نرم کردن سینه و روده ها خاصیت معروفی است و اگر چهل تا صد و بیست گرم انجیر خشک را با یک لیتر آب بجوشانند جوشانده ای به دست می آید که برای زکام های شدید، تورم حنجره و برونشیت های کهنه مفید است. پزشکان قدیم ایران به این خاصیت کاملاً واقف بودند و آن را درمان زکام ها، التهاب حنجره و تنگی نفس و برونشیت تجویز می کردند .
چنان که در تحفۀ حکیم مؤمن می نویسد: اگر یک مشت انجیر خشک را در یک لیتر آب و یا بهتر است که در یک لیتر شیر بجوشانند داروی مؤثری به دست می آید که در مورد تحریک گلو و لثه های دندان می توان آن را غرغره و مضمضه کرد و نتایج مؤثری گرفت.
انجیر با خرما، کشمش و عناب ترکیب« چهار میوه مخصوص سینه » را می دهد که اگر آن ها را مساوی ترکیب کنند و در یک لیتر آب بجوشانند عفونت های ریوی را برطرف می سازد و برای غرغره کردن در درمان آنژین مصرف می شود .
کلمه آنژین به زبان یونانی به معنی خفه شدن است و همان کلمه است که پزشکان قدیم ایران در کتاب ها به نام «خفقان» می نامیدند و چنان که دیدیم در تحفۀ حکیم مؤمن انجیر را برای خفقان هم سودمند دانسته است.
انجیر چون دارای دانه های ریزی است بر روی معده و روده ها خاصیت تقویت کننده و ملین دارد. این خاصیت را در تحفۀ حکیم مؤمن به عبارت «ملین و مسهل با مدارا» نوشته است.
برای درمان یبوست با انجیر می توانید به این دستور عمل کنید :
در ظرفی که شیر دارد سه انجیر خشک را که چهار قسمت شده با دوازده کشمش بیندازید و صبح ناشتا بخورید .
یا بهتر است چهار انجیر خشک را در لیوانی که یک چهارم آن با شیر یا آب بپرید ، همین که محتوی آن به یک چهارم رسید و با جوشیدن حجم آن کم شد آن را صاف کنید و شیره آن را مصرف کنید .