عدو شود سبب خیر ، گر خدا خواهد !
اختلاف دوباره تهران و پاریس بر سر نحوه پذیرایی از روسایجمهوری ایران؛
مخالفت با سرو شراب در ضیافت نهار «روحانی» در الیزه
درحالی که رسانهای فرانسوی گزارش کرد ضیافت نهار هفته آینده در کاخ الیزه برای پذیرایی از رئیسجمهوری ایران بهدلیل اختلاف بر سر سرو شراب لغو شده است، کاخ الیزه با سکوت در قبال این خبر، واکنش معناداری از خود نشان داده است.
مجتبی اسماعیلی، گروه بینالملل: روز گذشته (سهشنبه) رادیو «آر.تی.ال» فرانسه به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش کرده بود که مقامهای فرانسوی ظاهرا برنامه ضیافت نهار در پاریس به میزبانی «فرانسوا اولاند» رئیسجمهوری فرانسه را لغو کردهاند. این تصمیم پس از آن گرفته شد که دولت ایران تاکید کرد ضیافت نهار باید بدون سرو شراب و همراه با طبخ گوشت حلال باشد. موضوعی که فرانسه آن را نپذیرفت.
البته فرانسویها بهجای این درخواست و رد آن، تلاش کردند بهنحوی با پیش کشیدن موضوع دعوت به شرکت در صبحانه کاری، موضوع را فیصله دهند که این درخواست نیز با واکنش منفی ایران مواجه شد.
دیدار رسمی میان «حسن روحانی» رئیسجمهوری کشورمان و «فرانسوا اولاند» رئیسجمهوری فرانسه قرار است سهشنبه آینده (17 نوامبر) در کاخ الیزه برگزار شود.
به دنبال انتشار این خبر، رسانههای فرانسوی تلاش بسیاری کردند تا صحت موضوع و جزئیات آن را از مقامهای رسمی جویا شوند و حتی خبرنگار خبرگزاری فرانسه تلاش کرد در اینباره با سخنگوی کاخ الیزه گفتوگو کند ولی وی از اظهارنظر رسمی در اینباره خودداری کرد.
مقامهای فرانسوی علت اصرار خود بر سرو شراب در ضیافت کاخ الیزه را «احترام به سنتهای جمهوری فرانسه» عنوان کردهاند.
به اعتقاد این مقامها یکی از اصول ابتدایی و اساسی قواعد تشریفات و آداب دیپلماتیک در سفرهای خارجی، توجه به فرهنگ و رسوم کشور میزبان است. به باور آنان، آداب و رسوم فرهنگی کشور میزبان که ممکن است مغایرت گستردهای با بافت فرهنگی فرد مدعو داشته باشد، باید بهوسیله دیپلمات مهمان رعایت شود.
در این حال، روزنامه «لوموند» فرانسه نوشت که قرار است هیاتی فرانسوی تا پایان هفته برای حل جزئیات سفر به تهران سفر کند.
سابقه دعوت به سرو شراب در دولت «خاتمی»
این برای نخستینبار در روابط دو دولت ایران و فرانسه نیست که یک سفر رسمی بهدلیل دعوت به سرو شراب، با تاخیر و یا واکنش منفی ایران مواجه میشود.
در سال 1378 قرار بود «سید محمد خاتمی» رئیسجمهوری اسبق ایران به پاریس سفر کند که این سفر چند بار به تعویق افتاد. در همان زمان یکی از اعضای هیئت ایرانی اعلام کرد که عمده دلیل تاخیر سفر، دعوت «ژاک شیراک» رئیسجمهوری وقت فرانسه از خاتمی به شرکت در ضیافت شامی است که قرار بود در آن شراب سرو شود.
فرانسویها در آن زمان حاضر نشدند بهدلیل حضور رئیسجمهوری ایران در ضیافت شام، شراب سرو نکنند و سرانجام این ضیافت لغو شد و بهجای آن از رئیسجمهوری ایران با عصرانهای غیر رسمی پذیرایی شد.
موضوع حاشیهساز دیگر، سفر «خاتمی» به ایتالیا بود. در آن زمان و پس از سفر، تصاویری از حاشیه مراسم در برخی روزنامههای ژاپنی منتشر شد و بهسرعت در ایران بازتاب یافت. آنگونه که تصاویر نشان میداد، «خاتمی» در کنار دختر «اسکار لویجی سالفارو» رئیسجمهوری ایتالیا نشسه بود و در مقابل آنها جام بلورینی به چشم میخورد که معمولا برای نوشیدن شراب به کار میرود.
یکی از اعضای هیئت ایرانی در واکنش به انتشار این تصاویر گفت: ایتالیاییها از ایران دعوت کرده بودند تا در مراسم حضور داشته باشد، ولی در واقع آنها به افتخار حضور رئیسجمهوری ایران، در مهمانی ترتیبداده شده از نوشیدنی الکلی استفاده نکردند و در جام بلورین مقابل «خاتمی» چیزی جز آب خالی نبود.
به هر حال، سفر اروپایی «حسن روحانی» از سه روز پیش از دیدار با «اولاند» آغاز می شود.
دفتر ریاستجمهوری کشورمان اعلام کرد: «حسن روحانی» روز شنبه 23 آبان برای دیدار با نخستوزیر و رئیسجمهوری ایتالیا به رم سفر خواهد کرد. وی در این سفر قرار است در واتیکان با «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان و دیگر مقامهای واتیکان دیدار کند.
مقامهای فرانسوی علت اصرار خود بر سرو شراب در ضیافت کاخ الیزه را
«احترام به سنتهای جمهوری فرانسه» عنوان کردهاند.
[ اما این «احترام به سنتهای جمهوری فرانسه»
و در حقیقت ، بی احترامی به آئین مذهبی اسلام ،
مانع از آن نشد که شخص رئیس جمهور سفر خود به فرانسه را لغو نماید ! ]
عدو شود سبب خیر ، گر خدا خواهد !
سفر روحانی به فرانسه و ایتالیا لغو شد .
سفر رییس جمهوری به 3 کشور اروپایی به زمان مناسب دیگری موکول شد !
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰ - 14 November 2015
وزیر امور خارجه اعلام کرد: سفر رییس جمهوری به کشورهای ایتالیا ، واتیکان و فرانسه با توجه به حوادث تروریستی در پاریس و باهماهنگی میزبانان به زمان دیگری موکول شد.
به گزارش ایرنا، محمد جواد ظریف صبح شنبه در گفت و گوی تلویزیونی تاکید کرد: امروز در گفت و گو با همتای ایتالیایی خود اظهارداشتم اکنون زمان آن است که از فرصت فاجعه امروز در فرانسه برای هماهنگی بین المللی و مبارزه با تروریسم استفاده کنیم بنابراین بهتر است سفر دکتر روحانی به اروپا در زمان بهتری در آینده نزدیک صورت گیرد.
وی، فاجعه تروریستی در پاریس را که باعث قربانی شدن تعداد زیادی انسان بی گناه شد را به مردم و دولت فرانسه تسلیت گفت و اظهارداشت: اقدامات ترویستی به هر شکلی محکوم است و مردم ایران به عنوان قربانیان تروریسم همواره با همه اقدامات تروریستی مخالف بوده اند.
رییس دستگاه دیپلماسی ایران تصریح کرد: اعتقاد داشتیم که باید با تروریسم و افراطی گری که امروز یکی از جلوه های شوم آن را در فرانسه مشاهده کردیم در سطح جهانی مبارزه شود و این خطر محدود به منطقه ما نیست و لذا مبارزه هم نباید محدود به منطقه ما باشد.
ظریف با بیان این که جمهوری اسلامی ایران در صف مقدم این مبارزه قرار دارد، ادامه داد: معتقدیم همه دنیا باید امروز با مردم فرانسه و قربانیان این اقدامات تروریستی همدردی کنند و تلاش کنیم از وقوع اقدامات مشابه جلوگیری شود.
وی یادآور شد: پیشنهاد دکتر روحانی در نشست دو سال گذشته مجمع عمومی سازمان ملل برای اتحاد بین المللی علیه افراط و خشونت نشان داد جمهوری اسلامی ایران هم خطر را در زمان مناسب دید و هم راه علاج مقابله با این خطر را پیشنهاد کرد.
وزیر امور خارجه به گفت و گوی تلفنی صبح امروز خود با وزیر خارجه ایتالیا اشاره کرد و اظهارداشت: با ایشان توافق کردیم که اکنون وقت آن است تلاش ها منحصر به موضوع مبارزه با تروریسم باشد و سفر دکتر روحانی به اروپا (ایتالیا، واتیکان و فرانسه) در زمان بهتری در آینده نزدیک انجام شود تا ما از فرصتی که امروز این فاجعه پدید آورده برای هماهنگی بین المللی استفاده کنیم.
ظریف اضافه کرد: بنده از همین جا عازم وین خواهم بود تا در جلسه مربوط به سوریه برای مقابله با داعش و خطرات افراطی گری با سایر وزرای خارجه گفت و گو کنیم در این زمینه راهکاری پیدا شود تا از این خطرات جلوگیری شود.
وی همچنین درباره زمان سفر رییس جمهوری به اروپا گفت: امروز تمام توجه همه دنیا به نحوه مبارزه با داعش و این بلیه جهانی است و ضرورت دارد توجه روی این باشد .
رییس دستگاه دیپلماسی یادآور شد: زمان مناسب سفر رییس جمهوری به اروپا از مسیر دیپلماتیک اعلام می شود.
در نیمه شب گذشته همزمان در هفت منطقه پاریس عملیات تروریستی انجام شد که براساس اعلام منابع خبری، حدود 160 نفر کشته و 200 نفر زخمی شده اند که حال 80 نفر آن ها وخیم گزارش شده است.
گروه تروریستی داعش مسوولیت این انفجارها را به عهده گرفته است.
http://tnews.ir/news/CA3651781304.html
http://tabnak.com/fa/news/547063