خطرات فیلم های سه بعدی :
خطرات فیلم های سه بعدی :
یک مطالعه جدید در آمریکا نشان می دهد تماشای فیلم های سه بعدی خصوصاً در جوانان 34-24 ساله باعث تاری دید، حالت تهوع و سردرد می شود.
علت این علائم اختلالات بینایی و بیماری حرکت (motion sickness) است و افراد مسن تر را کمتر درگیر می کند زیرا چشم این افراد حساسیت کمتری نسبت به محرک های بینایی دارد و به دلیل پیر چشمی، به مشکلات عدم تطابق بین دور و نزدیک عادت کرده است؛
از طرفی مسن ترها کمتر می توانند در فیلم های سه بعدی «غرق» شوند. همچنین بر اساس این مطالعه، راه کاهش این علائم آن است که فرد از صفحه تلویزیون فاصله بگیرد و زاویه دید باز تری داشته باشد.
برای این مطالعه از 230 نفر خواسته شد تا روی صفحه های تلویزیونی 55 اینچ، یک فیلم کارتون را به صورت دو بعدی یا سه بعدی ولی با فواصل و زوایای مختلف نسبت به صفحه، تماشا کنند. سپس مشکلات و علائم ایجاد شده حین و پس از تماشای فیلم از آنها پرسیده شد. میزان کلی ایجاد علائم ناراحت کننده در تماشاگران فیلم دو بعدی 12% ولی در تماشاگران فیلم سه بعدی 20% بود.
میزان گزارش این مشکلات در صورت تماشای فیلم سه بعدی بیشتر بود:
درد چشم، احساس کشیده شدن در چشم، تاری دید، دو بینی، سر گیجه و اختلال سوگیری(disorientation)؛ ولی شدید ترین عوارض گزارش شده سردرد و حالت تهوع بودند.
این علائم ظرف 15 دقیقه از تماشای فیلم ایجاد می شدند ولی کمتر از 24 ساعت طول می کشیدند.
http://ravazadeh.com/fa/content/ehyaye-salamat-bnews/4200-1392-03-13-02-38-06.html