مختصری از زندگینامه حضرت سلمان فارسی (ع)
« حضرت سلمان فارسی علیه السلام »
نام: روزبه
لقب: فارسی، محمدی
کنیه: ابوعبدالله
نام پدر: بدخشان
مدت عمر: (به روایتی) 250 سال
تاریخ وفات: سال 36 هجری قمری
محل دفن: مدائن
تعداد فرزندان: (به روایتی) چهار فرزند
مختصری از زندگینامه حضرت سلمان فارسی علیه السلام
سلمان فارسی فرزند بدخشان بود. نام اصلی او روزبه و کنیهاش ابوعبدالله است. بعد از اسلام آوردن وی، پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم ) به او فرمود:
نام خود را از امروز به بعد سلمان بگذار و لذا او به همین نام سلمان، معروف و مشهورتر است.
او یکی از معّمرترین و از زهّاد دوران خود بوده و در علم و دانش سرآمد اهل زمان به حساب میآمد، چنانکه در بسیاری از روایات نقل شده که سلمان علوم پیشینیان و آیندگان را میداند و در راه اسلام رنج فراوان برد.
او پس از دوران کودکی سالیان درازی در جستجو و طلب دین حق بوده است تا اینکه در قبا هنگام ورود پیامبر( صلی الله علیه و آله وسلم ) به مدینه، اسلام آورد.
گروهی زادگاه سلمان را قریه جی از رامهرمز شیراز میدانند و گروهی دیگر معتقدند که او اهل جی اصفهان بوده است و ممکن است هر دو قول صحیح باشد، زیرا از خود او نقل شده است که : در رامهرمز بدنیا آمدم و پدرم اهل اصفهان بود ….
عدهای نیز نسبت سلمان را به کازرون دادهاند. درباره تعداد فرزندان و مدّت عمر وی نوشتهاند:
سلمان سه دختر داشته است که یکی در اصفهان و دو تا در مصر زندگی میکردند و بعضی هم گفتهاند که او پسری به نام عبدالله داشته است و لذا کنیة سلمان ابوعبدالله بود.
تاریخ تولد سلمان، به درستی روشن نیست و مورخان سن او را از 200، 250، 300، تا 350 و برخی هم بیش از 400 سال ذکر کردهاند.
بعضی نیز سن او را آنقدر بالا بردهاند که میگویند سلمان خود حضرت عیسی(علیه السلام) یا وصیّ او را درک کرده است. به هر حال بر طبق گفتههای مختلف، 250 سال مورد اتفاق است.
سلمان فارسی سرانجام در سال 36 هجری قمری [در هشتم صفر ] در مدائن وفات یافت و آستانه او هماکنون در نزدیکی ایوان مدائن در غرب دجله واقع است.
http://parvazeparastouha.persianblog.ir/post/10/