حضرت سلمان فارسی (ع)
8 صفر ، سالروز رحلت حضرت سلمان فارسی علیه السلام
حضرت سلمان فارسی (ع)
چگونه به حلقه اول یاران پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم راه یافت؟
در جریان جنگ خندق، بین مهاجر و انصار نزاع لفظی درگرفت که هر کدام سلمان را به خود نسبت میدادند.
در این میان پیامبر (صلّی الله علیه و آله وسلّم ) فرمود : « سلمان از اهل بیت من است » و به این نزاع پایان داد.
سلمان فارسی، یکی از این بزرگان اسلام است که به دست پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم ) راه زندگی سعادتمند را شناخت و در بندگی به جایگاهی دست یافت که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم ) او را از اهل بیت خود نامید و میان شیعه و سنی رتبهای کمنظیر پیدا کرد.
دیندار همیشگی :
ایرانی تشنه حقیقت، «روزبه» نام داشت. از اهالی روستای «جی» از توابع اصفهان بود. پدرش دهقان و از متدینین زرتشتی بود و سلمان نیز در کودکی به این آیین گروید.
در جوانی، هنگامیکه از سوی پدرش برای سرکشی به مزرعه فرستاده شده بود، در راه عبادتگاهی را دید که تعدادی در آن مشغول نیایش و عبادت بودند. روح کنجکاو و پرسشگر او باعث شد تا به دنبال حقیقت مسیحیت، آئین تازهای که با آن آشنا شده بود، باشد. با راهنمایی عدهای از مسیحیان به دین عیسی (علیه السلام) درآمد و آئین مسیحیت را اختیار کرد.
همین کار باعث شد تا از سوی پدر و خانوادهاش نکوهش شود.
تهدیدهای گفته شده علیه او سبب شد تا به شام، مرکز مسیحیت آن دوران رهسپار و در کلیسایی به مدت هفت سال به خدمتگذاری مشغول شود.
چون از کشیشان مسیحی، مژده عیسی مسیح (علیه السلام)، مبنی بر ظهور پیامبر آخرالزمان را شنیده بود، راهی موصل و بعد شهر عموریه شد و از آنجا به همراه کاوانی برای پیدا کردن پیامبر اسلام (صلّی الله علیه و آله وسلّم ) به حجاز آمد؛ ولی اهالی کاروان او را به عنوان برده به یک یهودی فروخته و او نیز سلمان را به زنی بنام «خلیسه» در یثرب فروخت.
او کارهای مزارع و نخلستانهای این زن را در یثرب انجام میداد که با خبر شد، پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلّم ) در مکه مبعوث به امر رسالت شده است؛
اما او نتوانست تا زمانی که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم ) به مدینه آمد او را ببیند.
ادامه دارد . . .
http://www.shafaf.ir/fa/news/156482/