مواد غذایی با مزاج گرم و تر ( دموی و بهاری )
مواد غذایی با مزاج گرم و تر
( دموی و بهاری )
امروزه با توجه به فراواني مواد غذايي سرد و تر اغلب مردم كشورمان داراي مزاج سرد و خشك (سوداوي ) ويا بدتر از آن سرد و تر (بلغمي ) هستند .
البته نميتوان نسخه واحدي براي همه افراد پيچيد اما هر كس با توجه به شرائط خود مي تواند مواد غذايي مناسب خود را بيابد
كم خوني - احساس خستگي زودرس و مفرط - خواب زياد مخصوصا پس از خوردن مواد غذايي سرد - بيماران روماتيسمي از جمله افراد سرد مزاج هستند .
پس توصيه ميشود اگر به سرد مزاجي خود مشكوك هستيد با رعايت اعتدال از اين مواد غذايي استفاده نماييد .
مواد غذايي گر م و تر (بهاري ) مناسب براي افراد داراي مزاج سرد و خشك (سوداوي)(پاييزي )
گروه لبنيات : كره - ماست چكيده - شير محلي تازه گاو و شير گوسفند
گروه صيفي جات : خربزه - خيار چنبر - طالبي - گرمك
گروه ميوه ها : آناناس - انجير تازه و خشك - انگور - خرما - سيب شيرين - قيسي - گيلاس - گلابي - موز - مويز - بالنگو - اقسام توت و كشمش
ريشه ها : انواع ترب - زردك - سيب زميني ترشي - شلغم - هويج
سبزي ها : شبدر - تربچه - ترب
حبوبات : گندم - اقسام لوبيا
گوشت ها : جگر سياه و سفيد - پاچه - گوشت گوسفند (بره ) - بوقلمون - مرغ محلي - ميگو - زبان و چشم
مغزهاي گياهي : بادام درختي شيرين - بادام زميني - تخم طالبي - تخم خربزه - كنجد
متفرقه : شيره انگور - روغن كنجد - روغن گاو - دنبه -روغن بادام تلخ - ارده - سمنو - خاكشير
این مواد غذایی خونساز( دموی ) بوده و باعث تقویت افراد ضعیف می شوند !