شناخت مزاج ها
« شناخت مزاج ها »
براي داشتن يك تغذيه ايده آل بايد مزاج شناسي صورت بگيرد و هر فردي بر اساس مزاج خودش مواد غذايي مناسب با همان مزاج را مصرف كند .
توجه به اين مسئله در ابتدا مشكل به نظر ميرسد اما ادويه جات مختلف اين مشكل را حل كرده اند .
مثلا در خانواده اي ممكن است هر چهار نوع مزاج بلغمي - سودايي - صفراوي - دموي در افراد وجود داشته باشد .
در زمانهاي قديم خانمهاي خانواده دار به خوبي از تاثيرات مواد غذايي آگاه بوده اند و بر اساس همين مزاج شناسي غذاي خانواده را تهيه مي كرده اند .
و در مواردي كه تعارض پيش مي آمده است ؛ ازادويه هاي متنوع كمك مي گرفته اند .
مثلا براي افراد سرد مزاج (بلغمي ) مي توان از ادويه هاي گرم و خشك ( صفراوي ) مانند :
آويشن - اسپند - خردل - دارچين - انيسون - زردچوبه - زعفران - زنجبيل - زنيان - زيره - سياهدانه - فلفل - كاكائو - گلپر - وانيل - هل - نمك سالم (نمك دريا و سنگ نمك طبيعي ) استفاده نمود .
و يا براي افراد با مزاج گرم از ادويه هاي : سماق - نشاسته - قهوه - سركه و آبغوره استفاده كرد .